“Tillräckligt hög hastighet till ett bra pris var viktigast för mig”

""

När Kjells bostadsförening skulle byta bredbandsleverantör var det viktigaste kravet att alla i huset skulle kunna välja leverantör och abonnemang själva. Och med fiber från Fibra fick de verkligen möjligheten att välja och vraka!
    Bland de 70 grannarna skiljde sig nämligen behoven av tv- och internetabonnemang åt lika mycket som inredningsstilarna.

Intervju med Kjell som bor i ett, via Fibra, fiberanslutet flerfamiljshus i Västerås.

Tack vare att Fibra har ett öppet nät kan alla som ingår ett avtal välja mellan en rad olika abonnemang och på så sätt få precis den leverantör och hastighet som passar. En annan fördel med det öppna nätet är att leverantörerna pressar sina priser för att stå sig i konkurrensen. Så genom det öppna nätet via Fibra kan du som kund välja det abonnemang som passar ditt behov allra bäst oavsett vad som är viktigast för dig. 

Utbudet är väldigt bra, det finns jättemånga abonnemang att välja mellan.

– Utbudet är väldigt bra, det finns jättemånga abonnemang att välja mellan. Eftersom flera av leverantörerna var nya för mig så valde jag en av dem som var bekant, säger Kjell.

Till en början hade Kjell tänkt behålla sin befintliga leverantör, men när han gick igenom de olika avtalen insåg han att det fanns mycket pengar att spara på att byta. Så efter att ha diskuterat med några av grannarna och läst en del recensioner föll valet på en annan leverantör.

""
Det är inte Kjell som är på bilden.

Jag ville framför allt ha tillräckligt hög hastighet till ett bra pris. Jag lyssnar nämligen en hel del på internetradio och kör en musiktjänst som strömmar högupplöst musik med hifi-kvalitet.

– Några av mina grannar rekommenderade en viss leverantör eftersom de tydligen är duktiga på personlig integritet, men just den biten var inte avgörande för mig, säger Kjell. Jag ville framför allt ha tillräckligt hög hastighet till ett bra pris. Jag lyssnar nämligen en hel del på internetradio och kör en musiktjänst som strömmar högupplöst musik med hifi-kvalitet. Och så använder jag flera streamingtjänster för att se på tv istället för vanlig tv, säger Kjell.

Kjell kan enkelt byta igen om hans behov ändras

Nu, såhär ett par månader senare, kan han konstatera att det fungerat alldeles utmärkt att byta leverantör och abonnemang. Dessutom kan Kjell enkelt byta till något annat av alla olika erbjudanden i Fibras öppna nät, om hans behov skulle ändras.

""

Välj och vraka.

Byt om du vill.

Har du också fiber via Fibra som Kjell?

Ta reda på det – gör fiberkollen

Kolla in alla våra abonnemang

Vilken hastighet ska du välja? – hastighetsguide

Annat som kan vara bra att veta:

Gruppavtal

Ansluta BRF SMF

Ditt nät. Din stad. Din framtid.

Hur framtiden ser ut är det ingen som vet. Vi kan spekulera, önska och drömma. Om självkörande bilar, smarta fastigheter, tak med lummiga trädgårdar och ren luft. Om en sammankopplad och klimatsmart stad som kommunicerar, reflekterar och självförbättrar. Som gör livet bättre för alla som bor där vi verkar.

Tills vi vet hur framtiden ser ut, skapar vi förutsättningar för den. Därför finns Fibra. Som katalysator gör vi framtidens lösningar möjliga. För vi erbjuder framtiden den digitala infrastrukturen som morgondagens innovationer behöver.

Dela artikeln:
Skip to content