Fibras robusta stadsnät visades för civilministern

Civilminister Erik Slottner på besök hos Fibra Civilminister Erik Slottner på besök hos Fibra
Idag var Sveriges civilminister Erik Slottner på besök för att träffa oss på Fibra. Vår VD David Hjälmgården och ordförande Samuel Stengård tog emot honom och berättade om det öppna stadsnätet via Fibra.

Under besöket har det pratats om stadsnätens säkerhetsarbete, ur ett civilförsvarsperspektiv, och Internet of Things, vilket är två aktuella ämnen just nu. Ämnen som är och som under lång tid varit viktiga fokusområden för oss på Fibra, och samhället i stort. Fibras säkerhetsskyddsansvarige Magnus Holtsby berättade om hur vi arbetar med säkerhet för att skydda stadsnätet emot allt från skadegörelse till cyberattacker. Vår affärsstrateg Jan Blomquist visade exempel på hur vårt nät och Internet of Things kan användas för att styra teknik som skapar hållbara lösningar.

“Det är fantastiskt positivt att den minister som har både digitaliserings- och bredbandsfrågor i sitt ansvarsområde kommer till Fibra. Vårt mål med mötet var att förmedla kunskap om stadsnätens viktiga roll i samhället samt hur vi tillgängliggör vår fiber som står för över 50% av sveriges fiberinfrastruktur.”

/David Hjälmgården (VD, Fibra ab)

Erik hann även med att få en visning av Fibras kontorsmiljö som genomsyras av ett högt säkerhetstänk och är anpassat utifrån vårt flexibla arbetssätt. Avslutningsvis fick civilministern se ”regionens häftigaste anläggning”, sett ur ett stadsnäts säkerhetsperspektiv, och med det menar vi en av Fibras noder. En nod är den plats där stadsnätets alla fiberkablar möts och våra kunders datatrafik skickas vidare.

 
Bildtext, från vänster; David Hjälmgården (VD, Fibra ab), Samuel Stengård (styrelseordförande, Fibra ab), Erik Slottner (Sveriges civilminister).
Dela artikeln:
Skip to content