Säljare

Vad gör du som säljare under en arbetsdag?

Mitt fokus är bostadsrättföreningar, samfällighetsföreningar, företag och privata fastighetsägare i Västerås och Hallstahammar. En arbetsdag är mycket växlande och kan innebära att jag både är ute och möter nya och befintliga kunder i deras vardag men även sitter inne på kontoret för att jobba fram offerter och avtal. Som säljare är jag även ute och berättar om fördelarna med det öppna stadsnätet och möter kunder på olika event där Fibra deltar.

Som säljare har jag ett nära samarbete med vår byggavdelning när jag tar fram offerter. Tillsammans med projektören åker jag ut och träffar kunden för att vi ska få en tydlig bild av vad kunden vill ha samt hur förutsättningarna i eller runt fastigheten ser ut för att göra en anslutning. Därefter gör projektören en beräkning på byggnadskostnaden och skickar till mig så jag kan räkna ut totalkostnaden och presentera en offert för kund.

Vilka arbetsuppgifter tycker du är roligast?

Det roligaste med mitt jobb är att träffa kunder och hjälpa dem hitta den bästa lösningen av tjänster och funktioner för just dem. Jag gillar variationen av att möta kunderna i ett personligt besök, prata med dem i telefon eller få chansen att interagera på mässor eller andra aktiviteter där Fibra är med.

På vilket sätt har du möjlighet att påverka din roll?   

På Fibra jobbar vi med självledarskap vilket gör att vi har mycket stor möjlighet att påverka vår roll och arbete. Vi jobbar med vår egna utveckling och har möjlighet att vara med på olika webbinarier och utbildningar.

Inom företaget jobbar vi också med ständiga förbättringar av roller och rutiner vilket är positivt då alla kan vara med och påverka både sina egna och andra roller och rutiner i organisationen. Om jag kommer på en förbättring eller en avvikelse i mitt arbete så uppskattas det att jag tar upp det för att hitta en lösning så min roll kan förbättras.

Dela artikeln:
Skip to content