Grattis, din bostad är ansluten till stadsnätet!

I din bostad finns fiber från Fibra! Som hyresgäst hos Mimer så kan du själv välja vilken leverantör du vill beställa dina internettjänster från.

Så hittar du stadsnätet i din lägenhet

Stadsnätsuttag

Stadsnätsuttag förekommer oftast i lägenheter. Skillnaden mellan ett stadsnätsuttag och användarnod är att stadsnätsuttaget oftast bara har en port i jämförelse med användarnoden som har ett flertal portar. Detta betyder att du kan behöva skaffa en så kallad fördelare för att kunna koppla till flera tjänster samtidigt som Internet, TV och telefoni.

Användarnod

Användarnoden förekommer oftast i villor och i nyare lägenheter. I användarnoden finns ett flertal portar som du kan ansluta dina enheter till. Till skillnad från stadsnätsuttaget så behövs ingen fördelare för att koppla in flera tjänster samtidigt.

Mediaskåp

Bor du i en relativt ny lägenhet så kan det hända att du har ett så kallat mediaskåp installerat i din lägenhet, där i hittar du också din användarnod. 

(OBS! Om du placerar din trådlösa router inne i mediaskåpet så kan mottagningen försämras)

Vilken hastighet ska man välja?

Vilken hastighet du behöver beror på flera faktorer. Du bör bland annat ta hänsyn till hur många ni är i hushållet och vad ni använder internet till, om ni spelar spel online, ser mycket på film mm. Se vår guide här nedan, och behöver du ytterligare hjälp så kontakta vårt Kundcenter för råd. Du når dem på tel 0771-375 375 eller mejl info@fibra.se

Antal personer i hushållet

Räkna med att varje person som är aktiv på internet behöver i genomsnitt 25mb/s i både upp och nedladdningshastighet.

TV

Om ni tänker använda fiber för att titta på TV så rekommenderas minst 100mb/s nedladdningshastighet.

Spel

Om ni spelar grafiktunga spel online så räkna med minst 100 mb/s i uppladdningshastighet.

Foto

Räkna med att varje person som är aktiv på internet behöver i genomsnitt 25mb/s i både upp och nedladdningshastighet.

Streama

Om ni tänker använda fiber för att titta streama film så rekommenderar vi minst 100Mbit/s. Är ni flera i hushållet som vill stream eller spela samtidigt så behövs 250 Mbit/s.

Surf

Vanligt surfande kräver väldigt lite bandbredd. Ska du bara surfa kan du ha en riktigt låg hastighet! Vill du däremot ha marknadens snabbaste bredband så finns det hastigheter ända upp till 1000 Mbit/s.

Välj från ett stort utbud av leverantörer

I stadsnätet så kan du välja tjänster från ett stort utbud av leverantörer

Skip to content