Anslut ditt företag till Fibras fibernät

Är ditt företag rustat för framtiden?

Låt oss hjälpa dig med ditt företags kommunikationslösning och presentera den lösning som passar just era förutsättningar och behov. Här nedan presenterar vi några av Fibras företagstjänster i ett nät som bevakas dygnet runt och har en tillgänglighet på över 99,9%. Vill du veta mer om interna nätverk, virtuella förbindelser och fiberanslutningar, eller få en personlig kontakt med någon av oss? Maila oss idag på foretag@fibra.se

Svartfiber

Fibra levererar svartfiberförbindelser till företag som vill knyta samman sina olika fastigheter, kontor eller verksamheter med egen teknisk utrustning. En svartfiberlösning ger möjlighet att fritt välja kapacitet samt den utrustning kunden önskar ansluta till fibern. Vid leverans överlämnas klarrapport och testprotokoll med uppmätta dB-värden. Beställning sker via Cesar2 eller foretag@fibra.se.

Kapacitet

Fibra levererar en kapacitetsförbindelse mellan olika punkter för att knyta samman fastigheter, kontor och verksamheter. Företaget hyr en egen säker virtuell förbindelse mellan två eller flera punkter. Genom detta kan företaget skapa ett gemensamt internt nätverk och dela en och samma internetanslutning inom företaget. Beställning sker via Cesar2 eller foretag@fibra.se.

Fler företagstjänster

Fibra byggs med fokus på kvalitet och långsiktighet. Vi håller en tillgänglighet på över 99,9% och vår driftavdelning bevakar nätet dygnet runt, årets alla dagar.

Våglängd

Fibra levererar en våglängdsförbindelse mellan olika punkter för att knyta samman fastigheter, kontor och verksamheter på olika orter. Genom att belysa fibern med olika färger skapas olika våglängder i en fiberkabel. På så sätt delar flera på kapaciteten i fibern och trafiken separeras på ett säkert sätt med olika våglängder. I kombination med svartfiber erbjuds en egen säker väg för information mellan olika fastigheter och städer. Vid leverans överlämnas klarrapport med mätprotokoll och beställning sker via  foretag@fibra.se

Följande ingår i tjänsten:

 • Punkt till punkt förbindelse med våglängdsteknik
 • Anslutning till aktiv våglängdsteknik med singelmod fiber
 • Kontaktdon SC/APC alternativt SC/UPC
 • Kapacitet 1, 2, 5 eller 10 Gbit/s per förbindelse

Inplacering

Datacenter ger dig som kund möjlighet att hyra plats för dina servrar och kommunikationsutrustning. Du får tillgång till ett högteknologiskt datacenter som ger trygghet, skalbarhet, säkerhet, konnektivitet till andra operatörer och vårt stadsfibernät. Datacentret har klimatanläggning, UPS, reservkraft, släckanläggning samt brand-, fukt- och inbrottslarm – allt övervakat dygnet runt av vår egen servicesdesk/NOC med teknisk kunnig personal. Du behåller kontrollen av din egen utrustning och har tillträde årets alla dagar, oavsett tid på dygnet.

Säkerhet
Vi erbjuder en anläggning med mycket hög driftsäkerhet och fysiskt skydd. Du kan känna dig trygg om du väljer att placera din utrustning i vårt datacenter. Du har egen access till din utrustning dygnet runt.

Rackskåp
Rackskåp erbjuds i öppna planlösningar där skåpen från flera kunder står bredvid varandra. Du får tillgång till ett rackskåp där du kan installera din utrustning i datacentret.

Tilläggstjänster
Vi tillhandahåller följande tilläggstjänster för datacenter:

 • Patch (lokala fiberförbindelser mellan rackskåp och/eller datahallar i datacentret).
 • Trunkkablar till meet-me rum.
 • Passerkort.
 • Låscylindrar och nycklar.
 • 48 V kan tillhandahållas.
 • Assistans på plats.
 • Tillbehör till rackskåp: exempel hyllor, skenor och kabelrännor till rackskåpen kan tillhandahållas via vår leverantör av rackskåp.

 

Övervakning
All relevant utrustning för datacentret såsom kylutrustning, elsystem och brandskydd övervakas dygnet runt.

Noden uppfyller PTS krav för att kunna användas för tillgångar enligt klass A.

 

Drift & underhåll
Vi har en förebyggande underhållsplan och kör kontinuerliga tester av reservkraft för att säkerställa en hög driftsäkerhet för anläggningen.

 

Skip to content