Goda grannar som förstår vad du behöver

“På många av de där jättebolagen hamnar du i telefonkö och när du väl kommer fram får du prata med någon som inte ens har koll på orten där du bygger. Fibra är mer som goda grannar. För oss är den biten väldigt viktig. Byggnadsfirman Lund är ett familjeföretag och vi uppskattar verkligen att kunna ha den där personliga kontakten.”

Intervju med Jens Lundberg, Byggnadsfirman Lund

Byggnadsfirman Lund startade som ett familjeföretag redan på 1940-talet, och även om verksamheten har utvecklats en del sedan dess är familjen fortfarande central i bolaget. De har kvar rötterna i sitt Arboga men har med åren vidgat sin verksamhet och växt även utanför Mälardalens gränser. Idag är de 22 anställda och har drygt 1 700 lägenheter på meritlistan. Från och med juni 2023 har de också ett splitternytt lägenhetshus med 36 lägenheter på Tegnérlunden i Västerås.

“Det är första gången vi bygger i Västerås, så det känns väldigt spännande. Jag hade kontakt med en säljare på Fibra redan när första spadtaget togs, och det är fortfarande hon som är min främsta kontaktväg. Det är väldigt skönt att ha en egen kontaktperson, hon känner ju oss väl vid det här laget!”

"Det fungerar bäst när alla hyresgäster får välja så mycket som möjligt själva"

Till de nya husen på Tegnérlunden har Jens och Byggnadsfirman Lund köpt ett grundutbud för tv från en av Fibras tjänsteleverantörer till den nybyggda fastigheten. På så sätt får alla hyresgäster ett baspaket med kanaler, men kan själva välja fritt bland alla tjänsteleverantörer av tv och internet i det öppna stadsnätet via Fibra.

Jens och hans kollegor har även köpt ett serviceavtal för fastigheten, vilket innebär att Fibra tar ansvar för fibern i hela fastigheten – ända in till dosan i lägenheten. Det betyder också att Byggnadsfirman Lund får en unik serviceingång direkt till teknisk support samt en årlig besiktning. Dessutom är såväl ventilationen som passersystemet uppkopplat mot det kommunala stadsnätet.

“Vi kan nästan fånga tjuvar med de här systemen!” säger Jens med ett skratt. “Vi har
också märkt att det fungerar bäst när alla hyresgäster får välja så mycket som möjligt själva.  Annars blir det snabbt en diskussion om varför vi inte valt det ena eller andra. Fibra har även sett till att vi har ett bra material att dela ut till hyresgästerna där de kan se alla sina valmöjligheter. De har verkligen gjort det enkelt för oss att vara goda hyresvärdar.”

Här hittar du det du behöver veta!

Service- och kollektivavtal

Ansluta flerfamiljshus

Dela artikeln:
Skip to content